Therapie in Sassenheim

Mijn praktijkruimte ligt in een rustige, groene omgeving – mijn achtertuin. De sfeer is eenvoudig en huiselijk. Dat vind ik belangrijk omdat je de vrijheid, ruimte én het vertrouwen moet voelen dat nodig is om aan het werk te gaan.
Rustig beginnen

Als je de eerste keer bij me komt, nemen we de tijd voor je verhaal. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid te vertellen wat er speelt, en als je er niet helemaal uitkomt, help ik je de woorden te vinden om het zo precies mogelijk te vertellen. Het gaat me dan overigens niet alleen om je klacht, je zult merken dat ik op verschillende gebieden wat meer precies in ga en meer te weten wil komen.

Gaandeweg dat gesprek zal ik je vragen wat jouw doel is. We kijken niet alleen waar je nu in zit, maar ook waar je naartoe wilt. Ik help je heldere doelen te formuleren en samen gaan we na of ze ook haalbaar zijn. We sluiten dit gesprek af met een behandelovereenkomst.

Integratieve Werkwijze

Integratieve therapie gaat uit van twee dingen:
1. Dat je klacht niet uniek is en jij wel. Moeilijk om je voor te stellen misschien, maar waarschijnlijk herken ik je klachten. En ben ik goed bekend met de verschillende methoden en therapieën die we kunnen gebruiken. Welke dat is (of zijn) hangt van jou af. Omdat jij degene bent die het werk moet gaan doen, is het belangrijk dat de therapie bij je past. Niet alleen bij je klacht, maar ook bij jouw vaardigheden en talenten. Je klacht is de aanleiding. Maar jij bent veel meer dan alleen die klacht.

2.
Dat dingen niet op zichzelf staan.
Gedachten, gevoelens en gedrag. Sociale omstandigheden. Psychisch. Lichamelijk. Het heeft alles met elkaar te maken. We sluiten dan ook in de diagnose en behandeling niets uit. Ook hoe je in je vel zit, waar je vandaan komt, wat je kunt. We nemen alles mee, met de nadruk op wat jij wilt en wat jij het meest nodig hebt.

Het onbespreekbare

Om te vinden waar het probleem zit, gaan we op zoek. Dat doen we door te praten, maar vooral ook door dingen te doen. Het is vaak lastig onder woorden te brengen, en meestal helpt het om met een omweggetje de probleemgebieden te vinden die we zoeken. Die oefeningen en opdrachten hebben als doel om dat soms abstracte en complexe innerlijk te verhelderen en inzichtelijk te maken. We werken met beelden, associatiekaarten en kleine opstellingen in de ruimte waarin we je als persoon eigenlijk opsplitsen zodat verschillende ‘stemmen’ hardop hun zegje kunnen doen.

Therapie Sassenheim: verschillende klachten en therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Therapie Sassenheim. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Wat ik voor jou kan doen…

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel voor een afspraak of stuur even een mail ter attentie van Christine Heijnen.