Wanneer bezoek je een therapeut in Sassenheim?

Wat een therapeut voor je kan doen

Wanneer ga je naar een therapeut? En als je er bent, wat ga je dan zeggen? Wat gaat een therapeut eigenlijk doen? Het blijkt voor veel mensen maar wat lastig om te snappen wat een therapeut voor ze kan doen. Dat kan ik me goed voorstellen.

Alleen jij weet de ernst van je klacht

Om te beginnen gaat het om klachten ‘van binnen’, je kunt ze niet zien en je kunt ze niet met iemand anders vergelijken. Dus vraag je je af ‘is mijn probleem wel erg genoeg?’ en ‘stel ik me niet aan?’ of ‘moet ik dit niet zelf kunnen oplossen?’.

Daarnaast zijn het meestal klachten, vragen of problemen die je moeilijk zelf kunt uitleggen. Als vergelijking: je kunt vrij makkelijk bepalen of je griep hebt, en een kneuzing van een breuk onderscheiden kan iedereen. Maar wanneer is het gewoon verstandig om een paar keer te controleren of het gas wel uit is, en wanneer is het een dwangneurose? Heb je een burnout of ben je aan vakantie toe? Is je kind lekker druk of heeft hij ADHD?

En als laatste zijn veel mensen onbekend met het werk van een therapeut. Tenminste, iedereen snapt dat iemand die geestelijk volkomen in de war is geholpen kan worden; maar niet dat je ook je eigen leven behoorlijk kunt verbeteren met een therapeut. Ook al twijfel je, ook al weet je niet precies wat je hebt.

Vertrouw op je gevoel. Hetzelfde gevoel eigenlijk dat je hier op deze website bracht.

Een therapeut verrijkt je leven

Een therapeut helpt je jezelf en jouw leven het juiste perspectief te geven. Je krijgt inzicht in bepaalde aspecten van jezelf – patronen, je omgeving. En je krijgt de handvatten om er zelf betere keuzes in te maken. Je leert begrijpen waarom je sommige dingen doet zoals je die doet. Je leert je eigen talenten en kwaliteiten beter inzien en benutten. Al met al verrijk je je leven en ben je beter in staat het leven te leiden dat echt van jou is.

Voor wie dit leest

Je bent niet voor niets op deze website gekomen. Je hebt vragen, misschien wel klachten of een duidelijk probleem. Mocht je nu twijfelen aan de ernst van je vraag of klacht, of aan of jouw klacht wel thuishoort bij een therapeut; dan wil ik je graag het volgende zeggen: bel mij. Liever vandaag dan morgen. Want dát je hier bent, en dát je jezelf en je vraag of klacht serieus neemt is genoeg.

Je hoeft niet alles zelf uit te dokteren. Daar ben ik voor.

Wat doet een therapeut nou eigenlijk?

Laat ik beginnen te zeggen wat een therapeut niet doet. Een therapeut neemt het roer niet van je over. Je gaat het zelf doen. De therapeut zorgt er vooral voor dat je het zelf kúnt doen.

Allereerst kun jij je verhaal vertellen. Dat is voor veel mensen al heel fijn. De therapeut stelt de diagnose en vertelt je wat de behandeling zal inhouden. Als je het daarmee eens bent ga je samen aan de slag.

De therapeut helpt je goed naar jezelf te kijken, houd je een spiegel voor. Zo zie je bepaalde patronen, steeds terugkomend gedrag. Dat is soms niet zo leuk om te horen, maar het helpt het je wel.

Contact

Wil je meer weten over Therapie Sassenheim, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel mij even voor een afspraak of stuur mail.