Therapie Sassenheim

Over mij

Nieuwsgierig naar wat ons beweegt

Mijn verhaal begint bij een grote natuurlijke nieuwsgierigheid. Al zolang ik me kan herinneren wil ik weten ‘hoe mensen in elkaar zitten’, wil ik ‘snappen wat er van binnen speelt’. Maar, mijn weg naar integratief therapeute is geen rechte. Ik begon in het lager onderwijs. Als juf voor de klas. In het begin een hele uitdaging, leuk en mooi werk om te doen. Maar na een aantal jaren was de uitdaging weg. Ik ging er adviseurswerk bij doen en later ook coaching. Allemaal overigens nog in en rondom het onderwijs.

Coach, adviseur en directeur

Bij dat werk, vooral bij de coaching inzake reïntegratie trajecten, leerde ik mijn kracht en ook mijn passie voor het werken met mensen kennen. Ik was er goed in. Ik vond het mooi, vervullend werk. Natuurlijk blijf je bij coaching redelijk aan de oppervlakte. Ik wist dat ik, om echt aan het werk te kunnen, opnieuw de schoolbanken in moest. Ik was ondertussen directeur van een lagere school, een succesvolle loopbaan die ik rustig zou kunnen onderhouden. De wens één op één met mensen te werken, een stukje van hun weg (een belangrijk stuk) mee te mogen lopen, was te groot om te negeren.

En daar ging ik. De leerbanken in.

Vanaf de eerste dag bij de opleiding voor integratief therapeut wist ik dat ik thuis was. De lesstof, de praktijkervaringen, het werken met mensen. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik die keuze toen heb gemaakt. Gretig van de lesstof ben ik na mijn afstuderen cursussen en opleidingen blijven volgen, EMDR, mindfulness, enzovoorts. Dat doe ik voor mezelf, maar ook omdat ik het belangrijk vind dat ik mijn cliënten een heel breed pallet aan mogelijkheden kan geven, iedereen is toch anders en bij de één werkt het ene goed en bij de ander het andere.

De weg is mooi

Het mooie van mijn werk, is het werk. Natuurlijk zijn de momenten dat er ‘iets’ gebeurt in iemand prachtig, maar het samen onderzoeken, ontdekken en ontginnen van een deel van iemand zijn weg – dat ik daarbij mag zijn, dat ik daar iets in kan betekenen, dát is waar ik het voor doe.

Christine